top of page
woman-massaging-leg-sauna_329181-1871.webp
INFRARÖD
BASTU
311178204_532462315553769_8332123487608987786_n.jpg

IR-BASTU

Premiär för vår ir-bastu där vi just nu erbjuder gå 2 betala för 1, -gäller ett tillfälle!

Via Boka Direkt bokar du 1 plats men bastun har plats för upp till 3 personer. Priset är per person. Är ni fler skriv gärna i noteringar. Ingen annan kan boka om du har bokat.

Tiden i bastun är 45 minuter, och 15 minuter är avsatt för dusch. Vill du basta i samband med din massage ger vi 100 kr rabatt, kontakta oss per mail eller sms så hittar vi en tid som synkar. Vi erbjuder klippkort. IR-bastu är avdragsgillt som friskvård.

Vi tillhandahåller morgonrock, tofflor och handdukar. Du kan ha badkläder, underkläder eller basta naken, men sitter alltid på handdukar.

Vad är infraröd bastu?
Ir-värmevågor tränger djupare in i kroppens vävnader vilket gör att du svettas mer än i en vanlig bastu, så viktigt är att dricka extra vatten. Du bör inte basta om du inte är helt kry och självklart är du nykter i bastun. Ir-värmen stärker ditt lymflöde och har därmed en utrensande effekt. Har du mycket slagg eller svullnader rekommenderar vi att du tar det lugnt första gången du bastar, dvs lite lägre temperatur. Gravida kan basta men i lägre temperatur och eventuellt kortare tid.
En infraröd bastu beskrivs enklast som en lågtemperatursbastu som ger samma värmekänsla som den värme vi får av solen. Människokroppen utstrålar själv infravärme och kan därför mycket effektivt ta emot de välgörande infravärmevågorna. Den lägre temperaturen i bastun, 50-65 grader, gör det möjligt för personer som inte finner sig komfortabla i allt för hög värme, eller på grund av hälsoskäl, tex högt blodtryck, att även de bastubada.

IR-värmen är bra för hjärta, kärl, leder och muskler. Den förbättrar lymflödet vilket bidrar till att minska svullnader och inflammationer. En bastusession befriar kroppen från slagg, vilket kan förbättra immunförsvaret och öka vitaliteten. Huden får förbättrad spänst, blir mjukare och får friskare färg.

Ir-värme har positiv effekt för blodtrycket; inflammatoriska sjukdomar som reumatism, fibromyalgi, artros; hudbesvär som eksem, psoriasis, acne, celluliter och torr hud. Vidare kan värmen förebygga skador samt påskynda återhämtning efter träning. Ger bästa förutsättningar för reparationsprocessen i dina muskler. Ökar kaloriförbränningen.

Ir-värme ökar mängden oxytocin och dämpar därmed stresshormonet kortisol, vilket har god effekt vid stress, oro, utmattning och sömnsvårigheter.

Att ir-basta är alltså rena hälsokuren!

Varmt välkommen att boka!
bottom of page