Behandlande massage för hemmabruk - KURS 6-7 Oktober


Den här kursen vänder sig till er som vill få en förståelse för hur vi genom att ge och få massage kan öka vårt välbefinnande. Vi lär oss den grundläggande anatomin och teorin bakom massage, såväl som mycket praktisk övning. Detta för att få den grund som behövs för att genomföra en säker och professionell massage på vår vän, partner, familjemedlem eller andra personer i vår omgivning.

Vad många inte vet är att ge massage skänker avslappning till givaren, såväl som till den som får, under förutsättning att man vet hur man på rätt sätt använder sin egen kropp. Därför lägger vi stor vikt vid ergonomin, om man får ont eller snabbt blir trött, blir det inte mycket massage.

Man anmäler sig i par. Vi tror att genom att välja den som man övar med, kan man snabbare känna sig bekväm med att bli berörd och kan lättare tillgodogöra sig kunskapen som förmedlas. Det ger en chans att fördjupa kontakten med en annan person. Det kan också finnas problem som man vill ha mer specifik kunskap om hur man behandlar- skriv i så fall gärna ner dessa i ansökan så tittar vi på det när vi möts!

Förutom grundläggande anatomi (rörelseapparatens) ingår stretchövningar baserade på Yinyogans rörelser, speciellt utvalda av yinyoga instruktörerna på Ekerö hälsorum, Lottie och Johanna, samt enklare träningstips. Utbildningen tar plats på vackra Ekerö Hälsorum, beläget vid vattnet i det natursköna Jungfrusund på Ekerö. Tillsammans intar vi lunch, hemlagad vegetarisk soppa, bröd och sallad och gott fika på rasterna. Vår förhoppning är att den rogivande inramningen ska ge er ännu bättre förutsättningar att njuta av en helg i fint sällskap, med god mat och mycket kunskap så ni att ni lämnar oss berikade och inspirerade.

Kursen leds av Maria Sahlberg som är utbildad medicinsk massageterapeut och certifierad av Branschrådet Svensk Massage. Hon är i grunden utbildad bildpedagog och har största delen av sitt liv arbetat med människor. De senaste åren har hon arbetat med massage på företag, klinik och som steg 1-lärare på utbildningen i Klassisk Svensk Massage på Hälsoteket i Stockholm.

Kursen omfattar en helg, lör-sönd, 9-17, med två fikaraster och en lunchtimme.

Allt ni behöver under utbildningen står vi för. Vi rekommenderar dock att köpa en massagebänk för att även fortsättningsvis kunna utföra avslappnande massage på ett ergonomiskt sätt.

Vid anmälan vill vi att ni även fyller i en enklare hälsodeklaration för att vi ska kunna anpassa undervisningen. Enbart arrangörerna har tillgång till denna och uppgifterna kommer inte att sparas. Om du är osäker på om du har en skada eller diagnos som gör det olämpligt med viss massage, kolla med din läkare.

Har du frågor, kontakta Ekerö Hälsorum ekerohalsorum@gmail.com

Anmälan sker till ekerohalsorum@gmail.com och halva avgiften erläggs senast 14 dagar innan kurstillfälle för garanterad plats.

Datum: lör-sön 6-7 Oktober

Tid: Kl 9-17

Pris: 4800kr för två personer inkl. lunch, fika, massageolja och allt kursmaterial

Varmt Välkommen med din anmälan!

Önskar Maria Sahlberg och Ekerö Hälsorum