top of page
Ekerö Hälsorums medicinska massageterapeuter är certifierade och kvalitetssäkrade genom Branschrådet Svensk Massage, och patient- och ansvarsförsäkrade genom Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. Vi har bred kunskap och lång erfarenhet, så hos oss får du den bästa behandlingen både när du behöver hjälp mot smärta eller önskar en underbar stund av återhämtning och avslappning.
1
För dig med smärta på ett eller flera specifika ställen. I behandlingarna ingår muskeltester, diagnos och behandling med terapeutiska tekniker. Råd för träning och ergonomi samt hemövningar efter överenskom-melse. 
Idrottsmassage
För dig som önskar återhämtning och avkoppling. Behandlingarna utförs med önskad kraft och djup. Efter behandlingen har du en härlig känsla av lugn och ökad cirkulation och smidighet i hela kroppen.
För dig som önskar en holistisk kroppsterapi med fokus på hela människan. Behandlingarna utförs inkännande av erfaren terapeut. Alla tekniker är djupgående och kan frigöra spänningar som är kopplade till känslorummet.
Anchor 1
MASSAGETERAPI
Massageterapi är ett effektivt och skonsamt sätt att behandla smärttillstånd i kroppen. Med muskeltester, massage, triggerpunktsbehandling och töjtekniker lokaliseras och behandlas dina symtom. Terapeuten ger råd om ergonomi och träning för den specifika muskelgruppen. Antalet behandlingar som behövs beror på hur länge du haft och intensiteten i ditt problem, samt din motivation till att göra rekommenderade hemövningar. Många tillstånd är avhjälpta efter 2-5 behandlingar.  

Behandlingen kombineras med fördel med laserterapi eller kinesiologitejp. 

KLASSISK MASSAGE

Klassisk svensk oljemassage. Genom strykningar, knådningar och tryck ökar cirkulationen i blod- och lymfsystem. Massagen hjälper spända och ömmande muskler att återfå sin naturliga smidighet. Smärtan minskar och du får en ökad känsla av välbefinnande och harmoni. 

TRADITIONELL THAIMASSAGE

Thaiyogamassage är en holistisk stretchbehandling med sitt ursprung i ayurvedan. Behandlingen hjälper muskulaturen att slappna av, och öppnar även upp kroppen blod-, lymf- och energibanor. Thaiyogamassagen som ges på en mjuk matta på golvet gör det möjligt för massören att använda sin tyngdkraft och både behandla kraftfullt och mjukt beroende på mottagaren behov. Händer, knän och fötter används som hjälp att på djupet lösa upp energiblockeringar som orsakar spänningar och värk i kroppen. Thaiyogamassage utförs lugnt och inkännande med respekt för kroppen begränsning; man överstretchar aldrig. Du kan uppleva att du känner din kropp som du aldrig gjort förut; djupt liggande muskulatur nås via stretchen. Efteråt känner du dig underbart mjuk, avslappnad och energipåfylld! Mottagaren har mjuka kläder på sig under behandlingen (egna eller finns att låna).

2
KINESIOTEJP
 

Tejpning används som kombination till massageterapi eller idrottsmassage för effektivare rehabilitering vid smärta och skador. Tejpen har till syfte att stödja kroppens egna läkningsprocess utan att påverka rörlighet eller cirkulation. Fungerar skadeförebyggande genom att hindra översträckning. 

Kombineras med fördel med massageterapi eller idrottsmassage. 

DOTERRA AROMAMASSAGE

Aromamassage med DoTerras fantastiska ekologiska oljor. Doften anpassas personligen efter dina önskemål och behov. Avkopplande, långa strykningar ger dig en stark känsla av välbefinnande och doften gör att du får den härliga känslan med dig hem. 

CHI NEI TSANG

Chi Nei Tsang är en djupgående behandlingsmetod med sitt ursprung i den kinesiska och taoistiska medicinen. Chi står för energi och Nei Tsang för de inre organen. Så Chi Nei Tsang innebär att väcka och harmonisera energin i de inre organen så att de kan fungera bättre. Mjuka inkännande tryck och cirkulerande rörelser på buken går över till ett djupare arbete. Chi Nei Tsang kan vara effektiv vid problem som uppblåst mage, spänningar, förstoppning och ländryggsproblem. Många upplever att oro och stress sätter sig i magen och även dessa kan lösas upp med Chi Nei Tsang. Många blir förvånade över hur skönt massage på magen är och hur djupt avslappnande effekt den har på kroppen och sinnet.

5
LASERTERAPI

Terapeutisk, eller medicinsk, laser är en CE-märkt produkt för att dämpa smärta och inflammation i muskler, senor och leder. Den helt smärtfria behandlingen fungerar på cellnivå för att återställa den naturliga ATP-syntesen. Lasern används vid alla typer av idrotts- och överbelastningsskador och ger effektivare behandling med kortare rehabiliteringstid. 

Behandlingen kombineras med fördel med massageterapi eller idrottsmassage. 

GRAVIDMASSAGE

Massagen är specialanpassad till den gravida kroppen och sker inkännande efter dina specifika behov. Har magen inte hunnit bli så stor finns möjlighet att tryggt och bekvämt ligga på en gravidmassagekudde när du får din massage, eller så ligger du på sidan och får stöd av extra kuddar. Gravidmassage löser upp muskelspänningar, ökar din rörlighet och kan verka smärtstillande. Hudens elasticitet stärks, du får förbättrad sömn och kan även minska svullnader i kroppen. Gravidmassage kan tas under hela graviditeten och har en lugnande effekt på både dig och din baby. Regelbunden gravidmassage är en god förlossningsförberedelse med påvisad effekt såsom känslomässigt lugn (mindre stresshormoner), mindre kramper, mindre smärta under förlossningen och kortare förlossningstid. Även risken för depression efter förlossningen minskar. När du bokar första gången uppge graviditetsvecka. Önskar du annan längd på behandlingen boka valfri längd klassisk massage -skriv gravid i meddelandefältet när du bokar. Ekerö Hälsorum erbjuder även Shiatsu för gravida. 

AYURVEDISK YOGAMASSAGE

Ayurvedisk oljemassage kombinerat med yogabaserade stretchar. Djupgående, holistisk behandling som utförs på matta på golvet. Andningen fördjupas och din kroppsmedvetenhet ökar. Stressnivån i kroppen sjunker och kroppshalvorna balanseras. Du får en känsla av mjukhet, harmoni och ökad vitalitet. 

IDROTTSMASSAGE

Behandling för idrottsrelaterade skador och dysfunktioner. Djupgående massage, triggerpunktsbehandling och töjtekniker återställer funktion och smidighet i den aktuella muskelgruppen. Du får ökad kroppskännedom och kan prestera bättre. 

Behandlingen kombineras med fördel med laserterapi eller kinesiotejp. 

HOT STONE MASSAGE
 

En djup och meditativ massage med varma lavastenar. Massören masserar med stenarna samt att stenarna placeras på specifika punkter och muskelgrupper. Värmen får muskler och nervsystem att effektivt slappna och en underbar avslappning sprider sig i hela kroppen. Massagen är renande, balanserande och ger ny kraft och energi. Perfekt för den frusna kroppen och själen och när du vill ge dig själv en extra boost. Ges ej vid graviditet. 

SHIATSU

 ​

Shiatsu är en japansk kroppsterapi som har sina rötter i den traditionella kinesiska medicinen. Shiatsu betyder tumtryck - akupunktur utan nålar. Shiatsu är en behandlingsform som arbetar med med människan som helhet och hennes självläkande förmåga. Under en Shitatsu behandling ges en avslappnande och allmänt stärkande massage. Hela kroppen gås igenom med mjuk stretching och tryck på energibanor och punkter. Blockerad energi frigör vilket leder till skön avspändhet och ny energi. Shiatsu ges på en mjuk matta på golvet och mottagaren har mjuka kläder på sig under behandlingen (egna eller finns att låna).

3
4
NACKE HUVUD KÄKE

Nacke, huvud och käke är platser som lätt ackumulerar spänningar som kan orsaka problem som huvudvärk, yrsel, tinnitus, synrubbningar och problem med tandbettet. En stressad och överarbetad hjärna kan orsaka en känsla av tyngd och stor trötthet i huvudet. Denna behandling börjar med en skön nackmassage för att sedan massera hårbotten, ansikte, och slutligen en djupare käkmuskelmassage. Underbart avslappnande för kropp och knopp!

MASSAGE FÖR BARN

8 - 12 år

Massage kan vara ett effektivt sätt att hjälpa barnet slappna av, släppa oro och stress samt ge förbättrad sömn. Ett barn som idrottar mycket kan få hjälp med muskulära spänningar. Massagen ges med mjukhet, och massören lyssnar in barnets önskemål och behov. Föräldern får gärna sitta med i behandlingsrummet.

LYXMASSAGE
 

I denna helkroppsmassage blir du härligt knådad med varm ekologisk sesamolja. Eteriska doftoljor fördjupar upplevelsen och som avslut får du en skön huvud- och ansiktsmassage.

bottom of page